Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Gergényi: délután provokálni akarják a rendőröket

2003.07.04. 11:42
Békésen, a törvényben foglaltak szerint folyt az Erzsébet hídi demonstráció délelőtt 11 óráig, rendkívüli esemény nem történt - közölte a BRFK vezetője az MTI-vel. Gergényi Péter úgy tudja, a délutáni rendezvényen viszont provokálni akarják a rendőröket.
A délelőtti tüntetés képei!
"Köszönöm a demonstrálók jogkövető magatartását" - mondta Gergényi Péter. Budapest rendőrfőkapitánya, aki a Lelkiismeret '88 délelőtti demonstációját a Döbrentei térről kisérte figyelemmel, nem árulta el, hány rendőr vett részt a demonstráció biztosításában, de jelezte: "a szükséges létszámmal" vonultak a helyszínre.

A BRFK vezetője 150 körülire tette a demonstrálók számát. Az MTI érdeklődésére megerősítette: van információjuk arról, hogy a délutáni rendezvényen provokálni akarják a rendőröket.

Este fél hattól több szervezet - köztük az 56-os Magyarok Világszövetsége, a JOBBIK Magyarországért Mozgalom, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Független Kisgazda Földmunkás és Polgári Párt, a Horthy Miklós Társaság, a Szabad Magyarországért Mozgalom és a Trianon Társaság - szintén az Erzsébet hídnál hirdetett rendezvényt.

Gergényi Péter
A tervek szerint az összegyűltek gyalogosan vonulnak át síp-, duda- és dobszó kíséretében a Kossuth térre, ahol 18 óra 30 perctől "hazai és külföldi személyiségek szólalnak fel. Lesznek politikai dalok, versek és videóvetítés a Hungária TV anyagából."

A Szabad Magyarországért Mozgalom felhívása szerint a rendezvény "az emberi, a demokratikus és állampolgári jogok", "a politikamentes közrend és közbiztonság" és a "privatizáció leállítása" mellett szállna síkra, valamint "az elmúlt egy év kormányzati munkáját" is értékelni kívánják.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.