Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Új eljárás a Gresham- ügyben

2002.04.09. 14:48
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság a lobbiügyben indult második sajtópert. Ezt az V. kerületi önkormányzat szocialista képviselői indították a Demokrata, a Magyar Nemzet és a Belváros-Lipótváros című lapok ellen. A döntés indoklása szerint ugyanis az elsőfokú ítélet - amely helyreigazításra kötelezi a lapokat - olyan eljárásjogi hibát tartalmaz, ami miatt alkalmatlan az érdemi felülvizsgálatra.
A lapok írásai szerint Medgyessy Péter tanácsadó cége 100 ezer dollárt vett át azért, hogy meggyőzze a kerületi szocialista képviselőket a Gresham palota eladásának előnyeiről. A kapott pénz egy részét pedig szétosztotta a kerületi képviselők között.

Medgyessy Péter, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje már jogerősen is pert nyert az ügyben.

Nem szabályszerűen kézbesítették a keresetet

Elsőfokon a szocialista képviselők kérésére is helyreigazításra kötelezték a lapokat, azért mert egyik lap sem tudta bizonyítani azt, hogy Medgyessy Péter pénzt adott volna az V. kerületi szocialista képviselőknek azért, amiért megszavazták a Gresham palota eladását. Az elsőfokú tárgyalás azonban úgy kezdődött meg, hogy arra nem idézték meg szabályszerűen a harmadrendű alperest, azaz a Belváros-Lipótváros című lapot. A bíró pedig ítéletet hozott úgy, hogy nem győződött meg arról, hogy a keresetlevél kézbesítése rendben megtörtént-e.

Ezért másodfokon hatályon kívül helyzeték az elsőfokú ítéletet és új eljárás lefolytatásra kötelezték az elsőfokú bíróságot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!