Előd
5 °C
12 °C

Grespik megszerezte a 10 milliót

2002.06.07. 07:44
Leemelték a budapesti közigazgatási hivatal számlájáról azt a 10 millió forintot, amelynek kifizetéséről a hivatal volt vezetője Grespik László egyezetett meg a bíróság előtt a hivatal jogi képviselőjével, aki akkor még beosztottja volt - értesült a Népszabadság.
Leemelték még a hét elején a fővárosi közigazgatási hivatal számlájáról azt a tízmillió forintot, amely - egy bíróság előtt kötött egyezség alapján - a korábbi hivatalvezetőnek kártérítés címén jár - értesült a Népszabadság, amit megerősített a hivatal egy illetékese is.

Politizált, ezért mennie kellett

Grespik ellen azután indított eljárást Pintér Sándor belügyminiszter, hogy a MIÉP országos listájának huszadik helyén szereplő Grespik a miniszter álláspontja szerint jelöltsége hivatalossá válása előtt politikai nyilatkozatot tett. A hivatalvezető január 21-én az m1-en sugárzott műsorban azt mondta, hogy személyében már gyakorlatilag létrejött a Fidesz-MIÉP együttműködés. Miután a Belügyminisztérium Fegyelmi Tanácsa szerint a hivatalvezető megszegte közszolgálati jogviszonyából eredő kötelezettségét, hivatalvesztéssel sújtotta.

Felmentették, visszavették, majd megint felmentették

Grespik viszont munkaügyi pert indított menesztése miatt. A bíróság előtt pedig Grespik és hivatalának jogi képviselője - azaz ő és egy beosztottja - egyezséget kötött. Megállapodásuk értelmében Grespiket visszavették hivatalába, eredeti beosztásában, eredeti fizetésével. Jó hírnevének megsértése miatt jár neki még 10 millió forint nem vagyoni kártérítés is.

A kormányfő az egyezség ellenére, még aznap délután felmentette a hivatalvezetőt, Pintért Sándor akkori belügyminiszter pedig kitiltotta a hivatalból is. Viszont érvényes a bíróság által jóváhagyott jogerős megállapodás is, így a hivatal számlájáról a pénzt leemelték.

Semminek nincs még vége

A Népszabadság úgy tudja, a pereskedésnek nincs vége. A Belügyminisztérium és a közigazgatási hivatal Grespiket perli a és a pénzt kéri vissza, az egykori hivatalvezető pedig a jó hírnevének megsértése miatt kér elégtételt. A hivatal egyezséget ajánló jogásza ellen még folyik a fegyelmi eljárás, és annak jogerős lezárásáig az új hivatalvezető munkatársa későbbi sorsáról nem kíván nyilatkozni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.