Miklós
-7 °C
4 °C

Gusztos bírálja a rendőrséget a Kendernap miatt

2003.05.06. 16:22
Súlyos szakmai hibát követett el a rendőrség vasárnap azzal, hogy asszisztált ahhoz, hogy állampolgárokat alkotmányos alapjogaikban korlátozzanak - nyilatkozta az Indexnek Gusztos Péter szabad demokrata képviselő a vasárnapi Kendernappal kapcsolatban. A politikus szerint a rendőrség tegnapi nyilatkozatával alulmúlta vasárnapi tehetetlenségét, mert a szervezőkre hárította a felelősséget az incidensekért.
A rendőrség vasárnapi teljesítményét is alulmúlta hétfői nyilatkozatával, mert a szervezőket teszi felelőssé a Kendernapon történtekért - nyilatkozta az Indexnek Gusztos Péter szabad demokrata ügyvivő és parlamenti képviselő. Emlékeztetett arra, hogy az a rendőrség teszi ezt, amely tétlenül nézte, hogy a magukat polgárinak vallók tojásokat dobáljanak, kordonokat borítsanak fel, vagy tintával öntsenek le békés tüntetőket.

Gusztos Péter, mint a demonstráció egyik résztvevője úgy véli, hogy a Kendermag Egyesület hívására érkezettek békésen viselték a szélsőséges csoportok rendzavarását. Gusztos szerint egyértelmű, hogy az a szélsőséges csoport zavarta meg a békés demonstrációt, amely az Erzsébet híd törvénytelen lezárását is szervezte. A politikus úgy látja: a rendőrségnek nem hárítania kellene a felelősséget, hanem el kéne ismernie, hogy komoly hibát vétett.

Gusztos azt várta volna a rendőrségtől, hogy biztosítsa a demonstráció zavartalan lebonyolítását, ezzel szemben asszisztált ahhoz, hogy állampolgárok egy csoportját alkotmányos alapjogukban a szólásszabadságban korlátozzanak. Gusztos Péter felhívta a figyelmet arra, hogy pártja nevében Böhm András azonnali kérdést intézett hétfőn a belügyminiszterhez, kifogásolva a rendőri intézkedést. Lamperth Mónika azt ígérte kivizsgáltatja az esetet, Gusztos reméli, hogy a vizsgálódás végén a hatóság elismeri hibáját és a későbbiekben igyekszik elejét venni az ilyesfajta konfliktusoknak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.