Emma
3 °C
10 °C

Gyurcsány keményen lecsapat a rendbontókra

2006.09.20. 11:37
Kapcsolódó cikkek (1)
Kemény rendőri fellépés ígért a rendbontókkal szemben a szerdai kormányülésen Gyurcsány Ferenc. A kormányfő az ellenzéket bírálta, amiért nem rendelték vissza az utcáról az embereket, majd a reformok folytatására esküdött.

"Nincs türelem a rendbontókkal szemben, a leghatározottabban fel kell lépni ellenük" - jelentette ki a kormány szerda délelőtti ülésének nyilvános részén Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint Budapesten és Magyarországon rend van, a rendőrség éjszaka megvédte az embereket.

Mint mondta, "nem hagyhatjuk, hogy politikai okokra hivatkozva egyesek randalírozzanak, köztörvényes bűncselekményeket kövessenek el, fosztogassanak, összecsapjanak a rendőrökkel".

A kormány minden segítséget megad a rendfenntartóknak "a randalírozókkal szemben határozott fellépéshez". Gyurcsány szerint "a békés tüntetőket ürügyként használják azok a rendbontók, akik nem alkotmányos jogaikkal kívánnak élni, hanem a köztársaság türelmével visszaélnek, akik köztörvényes bűncselekményeket követnek el".

Kifogásolta, hogy akik visszarendelhették volna az embereket az utcáról, azok nem teték meg ezt tegnap, elutasították, hogy a parlament nyilvánossága előtt vitassák meg a kialakult helyzetet. Beteljesíthetetlen ígéretekből nem épül az ország, a kormány meghátrálás nélkül teszi tovább a dolgát, mondta Gyurcsány.