Ambrus
-7 °C
3 °C

Párhuzamot vontak Gyurcsány és Haynau között

2005.03.15. 13:05
Néhány perces ünnepi beszédet mondott mindössze Gyurcsány Ferenc kedden a Múzeumkertben, ahol heves füttykoncert fogadta. A miniszterelnök párhuzamot vont 1848-49 és 1956 között. Mint mondta, mindkettőt kiegyezés követette, egyiket 1867-ben, a másikat 1989-ben.
A Múzeumkertben a közönség egy része folyamatos fütyült, tapsolt és magyar zászlókat lengetett, mialatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszélt. "Csodálatos vagy Magyarország! - kezdte beszédét a nemtetszésüket kifejezők felé fordulva a miniszterelnök. - Csodálatos vagy, mert fölemeltél bennünket. Van értelme a nyugodt szónak. Magyarország, te csoda, engedd, hogy szebbé, engedd, hogy jobbá tegyünk."

A Fidesz sajnálja, de
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöksége közleményben fejezte ki sajnálatát azzal kacsolatban, hogy Gyurcsány Ferencet a Nemzeti Múzeum előtt elmondott beszéde alatt kifütyülték. "Ugyanakkor nem hallgathatjuk el, hogy Gyurcsány Ferenc elmúlt hónapokban tett megnyilatkozásai, valamint a duma-kormány tevékenysége sokban hozzájárult ahhoz, hogy az ünnep örömteli pillanataiba sokak számára végtelen keserűség vegyült. Legutóbb tegnapi elszólalásával rontotta el az emberek örömét" - utalt a közlemény arra, hogy a miniszterelnök hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a gazdák meghátráltak.

Gyurcsány kifejezte reményét, hogy Magyarország szabadabbá, ugyanakkor a rend országává válik. "Ahol a nyugalom, a megértés, a párbeszéd honol" - fordult ismét a fütyülők felé a miniszterelnök, aki szerint "mindenkire szükség van".

"Tudom, hogy mit akar a magyar nemzet, munkát, nyugalmat, boldog életet akar, meg fogom csinálni, meg fogjuk csinálni mindannyian" - emelte fel hangját a kormányfő, aki szemmel láthatóan nem zavartatta magát a füttykoncert miatt. Az alig néhány perces beszéd érdemi részében a miniszterelnök párhuzamot vont 1848-49 és 1956 között, mivel mindkét forradalmat - 1867-ben, illetve 1989-ben - kiegyezés követett.

A beszéd alatt "Mondjál le", "Magyarország jobbat érdemel", "Gyurcsány-Haynau" bekiabálások hangzottak el. Egy csoportban Árpád-sávos zászlót és Lapátra vele feliratú táblát emeltek magasba. Az MTI szerint rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.