Auguszta
4 °C
22 °C

Poloskák a győri városházán

2002.05.28. 11:24
Lehallgató készülékeket találtak a győri városházán - tudta meg az Index Balogh József szocialista polgármestertől. Az esetre még márciusban derült fény, a választási kampányra való tekintettel azonban eddig nem hozták nyilvánosságra a hírt. Az önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.
Egy biztonsági ellenőrzés során több lehallgatókészüléket is találtak a győri városházán - erősítette meg az Indexnek a hírt Balogh József, a település szocialista polgármestere, parlamenti képviselő. Balogh részletekel nem kívánt szolgálni, mivel a rendőrség még nem zárta le az ügyet. Jelezte, feljlentést tettek, mert a poloskák használata bűncselekmény, melyet öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatnak.

A virágcserepekben voltak a poloskák

A Kisalföld információi szerint a polgármester, az egyik alpolgármester és a jegyző szobájában találtak lehallgatókészülékeket. A lap úgy tudja, a virágcserepekben helyezték el a poloskákat. A Kisalföld több helyen megerősített információi szerint a " kis rovarokat " nem profik helyezték el az irodákban. Azok alaposabban dolgoznak és poloskáikat sem lehet egykönnyen megtalálni.

A lehallgatószerkezetek sem tartoztak a magas műszaki színvonalú gyártmányok közé: pár schillingért, illetve euróért bárki hozzájuthat ilyenekhez. " Hallótávolságuk " alig egy-két méter, adásuk legfeljebb három-négyszáz méter távolságról vehető. Már ha működnek.

Balogh József a rendőrség kérésére nem tárta eddig a nyilvánosság elé a lehallgatási ügyet, melyre még márciusban derült fény. A hatóságok és én is el akartam kerülni, hogy az ügy politikai felhangokat kapjon a választások közelsége miatt - hangsúlyozta Győr első embere, aki képviselőjelöltként is megmérettette magát és nyert is választókörzetében.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!