Mária
-7 °C
3 °C

Gyulai hetek óta tárgyal tévéelnökségéről

2003.04.17. 19:32
Gyulai István még mindig nem tudja pályázik-e az MTV elnöki posztjára, mindenesetre már hetek óta egyeztet esetleges jelöltségéről, igaz a távirati irodának nem árulta az egykori sportriporter, hogy kivel. Gyulai a megkeresésekből úgy érzi: ő lehetne a minden oldal számára elfogadható kompromisszumos jelölt az elnöki posztra.
Hetek óta egyeztet általa megnevezni nem kívánt személyekkel a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjának esetleges elvállalásáról Gyulai István volt sportriporter, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára. Az erről szóló, a Népszabadság csütörtöki számában megjelent hírt maga az érintett erősítette meg az MTI érdeklődésére.

Kompromisszumos jelölt vagyok én

Szavai szerint a megkeresésből úgy érzi, ő lehetne az a minden oldal számára elfogadható induló a posztért, aki garantálhatná a médium független, közszolgálati működését. Közlése szerint a tárgyalások a múlt hét végén azon akadtak meg, hogy a monte-carlói munkájával kapcsolatos kötelmei miatt a tisztség elvállalásának feltételéül azt támasztotta: társadalmi munkában vezethesse az MTV-t egy jó, operatív csapat élén; hozzátette, erre azonban nem nyújt lehetőséget a médiatörvény.

Nem adná fel Gyulai monte-carlói állását

Gyulai István kiemelte: nem tartaná tisztességesnek, ha "azonnal", vagyis hat hónapos felmondási ideje kitöltésével távozna a nemzetközi szervezettől, így csak olyan megoldást tud elfogadni, amely nem kényszeríti monte-carlói tevékenységének feladására. Azt, hogy indul-e a néhány héttel ezelőtt kiírt tévéelnöki pályázaton, e feltétel teljesülésétől tette függővé, hozzátéve, "egy becsületes, helyét megálló" pályázat 90 százalékát már elkészítette.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!