Szabina
4 °C
12 °C

Államtitkári posztokat pályáztat a sportminiszter

2003.07.29. 08:58
Három helyettes államtitkári tisztséget pályáztat meg a sportminiszter. Gyurcsány Ferenc egyúttal megszünteti a jogi helyettes államtitkárságot és átalakítja a fogyatékosügyi részleget. A megpályáztatott posztokat jelenleg betöltők akkor maradhatnak a helyükön, ha a legjobb pályamunkát adják be.
A sikeresen lezárult közigazgatási államtitkári pályázat után a helyettes államtitkárokat is nyílt versennyel választják ki - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja: az ötből három posztra - a sport, a gyermek- és ifjúsági, illetve a kábítószerügyire - lehet jelentkezni. Az eddigi vezetők - Köpf Károly, Ocsovai tamás, és Topolánszky Ákos - akkor tarthatják meg pozíciójukat, ha pályázatukkal bebizonyítják: ők a legjobbak.

Az már biztos, hogy a jelenlegi öt helyettes államtitkári posztból négy marad meg. A jogi helyettes államtitkárhoz tartozó két főosztály a közigazgatási államtitkár felügyelete alá kerül, ezzel Székelyhidi Jánosné megbízatása megszűnik. Szekeres Pál változatlanul helyettes államtitkári rangban - de már miniszteri biztosként és nagyobb hatáskörrel - a fogyatékosok sportján túl általában véve is foglalkozik majd a fogyatékkal élőkkel. Eddigi apparátusát összevonják a sportigazgatási szervezettel. Mint ismert, korábban távoznia kellett Szilvássy György közigazgatási államtitkárnak, mert régebben üzleti kapcsolatban állt a miniszterrel. Szilvássy utódát pályázat útján választották ki több tucat jelentkező közül, egy fejvadász cég segítségével.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.