Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Gyucsány első közszereplése a bíróságon lehet

2004.09.03. 15:04
Az Index információi szerint szeptember 28-ra írta ki a Fővárosi Bíróság Gyurcsány Ferenc februárban beadott keresete alapján a Szijjártó Péter fideszes képviselő elleni, személyéhez fűződő jogok megsértése miatt indított perének első tárgyalását. A sportminiszter Szijjártó január 28-án megtartott sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt fordult a bírósághoz. Medgyessy Péter lemondása a miniszterelnöki posztról szeptember 26-án hatályossá válik, az államfő pedig korábbi ígérete alapján 27-én kinevezheti Gyurcsányt.
Szeptember 28-ra írta ki a Fővárosi Bíróság a Gyurcsány Ferenc által februárban kezdeményezett személyiségjogi per első tárgyalását.

Személyesen

Gyurcsány még sportminiszteri minőségében adta be a keresetet, miután Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője sokadszor támadta a párt sajtótájékoztatóján a korábbi Gyurcsány-cégek tevékenysége miatt. Szijjártó az MTI akkori tudósítása szerint azt állította, hogy "nem csökken a sportminiszter és az érdekeltségébe tartozó cégek étvágya". A távirati iroda néhány órával később "egykori érdekeltségekre" módosította a híradást, amelyben a képviselő a Perfekt Rt. állami megbízásáról beszélt. A februári beadvány szerint a miniszter azért kezdeményezett bírósági eljárást, mert a sajtótájékoztatón elhangzottak azt sugallták, hogy miniszteri megbízatását kihasználva jutottak az érdekeltségébe tartozó cégek üzleti előnyökhöz. Szijjártó jogi képviselője az Indexnek azt mondta, hogy egy ellenbeadványban arra kérik a bíróságot, hogy kötelezze a feleket a tárgyaláson való személyes részvételre.

Mint emlékezetes, Medgyessy Péter miniszterelnöki lemondása a bejelentést követő 30 nap után szeptember 26-án lép hatályba. Mádl Ferenc köztársasági elnök pedig korábban azt ígérte, hogy szeptember 27-én bejelenti az új miniszterelnök kormányalakítási felkérését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.