Mária
-7 °C
3 °C

Hack: A Magyar Nemzet hazudik

2000.12.01. 17:20
,,A Magyar Nemzet tudatos, rosszindulatú, hazug lejáratókampányt folytat. A lap nem téved, hanem hazudik, ezért helyreigazítást követelek, hitelrontásért pedig pert indítok a Magyar Nemzet ellen". - mondta Hack Péter SZDSZ-es honatya a Képviselői Irodaházban tartott sajtótájékoztatón, melyen cáfolni kívánta a napilap ,,Ingatlan" rovatában megjelent írás tartalmát.
A rövidke szöveg, mely inkább képaláírásnak, mint cikknek minősíthető, azt állítja, hogy a politikusnak Budán, a Nagybátonyi utcában van lakása, melyet a Hit Gyülekezete nevű egyházi szervezettől vásárolt évekkel ezelőtt, majd engedély nélkül hozzáépített a házhoz. A lap szerint az új részt később sem kellett lebontania Hacknak, mert arra fennmaradási engedélyt kapott 1996-ban.

A politikus cáfolatában kijelentette, hogy a fényképen nem az ő háza látható, hanem egy másik épület ugyanabban az utcában, de több száz méterrel arrébb. Az SZDSZ-es honatya azt állítja, életében nem is járt a lap által megnevezett és lefotózott házban. Ahhoz, hogy a ház, amiben Hack Péter valójában lakik, korábban egy egyház tulajdonában állt, Hack Péter semmit sem kívánt hozzáfűzni, mert - mint fogalmazott - ehhez senkinek semmi köze nincs.

Szerinte a lap a Torgyán József vagyoni helyzetét firtató, valós kérdésekről próbálja elterelni a figyelmet. ,,A Magyar Nemzet azt a hamis látszatot kívánja kelteni, hogy az alkotmányügyi bizottságban 1994 és 1998 között betöltött elnöki funkcióm és valamiféle fennmaradásiengedély-ügy között bármiféle összefüggés lenne."

Hivatalos helyszínrajz

A politikus bejelentette: jó hírnév megrontásáért bepereli a Magyar Nemzetet, és azonnali helyreigazítást követel a laptól. A sajtótájékoztatón jelen volt a sajtótermék munkatársa is, aki szerint az újság fotórovatának nyilvánvaló tévedéséről van szó.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.