Judit
-2 °C
8 °C

Panaszvonalat indít az MSZP

2002.06.26. 13:30
Az MTV és Magyar Rádió egyoldalú tájékoztatása miatt telefonos panaszvonalat indítanak a szocialisták. A kormánypárt képviselői úgy vélik: a két közmédium egyoldalúsága törvénysértő, és emiatt már számos panaszt kaptak. Minden hívást megvizsgálnak, majd az ORTT-hez továbbítják a panaszokat.
A Magyar Televízió és a Magyar Rádió hírműsorainak egyoldalú tájékoztatása miatt közsajtó-panaszvonalat indít csütörtök reggeltől az MSZP.

Eddig a pártnál panaszkodtak

Ujhelyi István országgyűlési képviselő szerdán az MTI-nek elmondta, a két közszolgálati média hírműsorainak szerkesztése, a tájékoztatás egyoldalúsága törvénysértő, sérti a pártatlanságot és a közszolgálatiságot.

Az MSZP médiapolitikusának megfogalmazása szerint a szocialista párthoz számos panasz, bejelentés érkezett ezzel kapcsolatosan.

A kulturális műsorokat is kifogásolták

Mint mondta, elsősorban a televízió és a rádió hírműsorairól, de kulturális műsorokról is érkeznek ilyen bejelentések; konkrét példaként a Híradót és a Vasárnapi Újságot említette.

Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott, ezért hozták létre a közsajtó panaszvonalat, amelyet a 459-72-00-es telefonszámon csütörtök reggeltől folyamatosan lehet hívni.

Minden panaszt megvizsgálnak

- Minden beérkezett panaszt megvizsgálunk, és az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottságához továbbítunk - közölte Ujhelyi István.

Hozzátette: a Magyar Rádióban "csak az elmúlt négy hónapban volt megfigyelhető a kiegyensúlyozott tájékoztatás: a választások előtt a kormánypártok, a választások után az ellenzék jutott szóhoz".

Egyre több a panasz
Kétszer annyi panasz érkezett az ORTT-hez a második negyedévben, mint az elsőben. A tartalom tekintetében a politika és a szex késztetett többeket panaszra, melyből az MTV, az ATV, és a Magyar Rádió kapott a legtöbbet. Négy éve 9 panasz futott be a választásokkal kapcsolatba, idén 70.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.