Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Szijjártó azonnal kirúgta a Fidesz sajtófőnökét

2006.05.30. 13:14
A kommunikációs vezetőnek hétfőn kinevezett Szijjártó Péter egy nap alatt változtatott álláspontján, hétfőn még azt jelentette be, hogy Hammerstein Judit marad a Fidesz sajtófőnöke, kedden viszont azonnali hatállyal felmondott neki.

Az Index információi szerint az Orbán Viktor pártelnök által frissen kinevezett kommunikációs vezető váratlanul felmondott Hammerstein Juditnak, a Fidesz-frakció eddigi sajtófőnökének. Szijjártó Péter, aki a pártelnöktől felhatalmazása alapján felügyeleti jogot kapott a párt sajtóosztálya fölött is, kinevezése utáni nyilatkozatában még csak minimális átalakításokat ígért.

Visszaszervezés

Hammerstein Judit 1998 és 2002 között Orbán Viktor mellett dolgozott, részt vett a miniszterelnök szinte minden nyilvános szereplésén. A 2002-es vereség után a Fidesz-frakció sajtóosztályának irányítását vette át, és Áder János frakcióvezető mellett maradt akkor is, amikor Orbán Viktor kezdeményezésére párhuzamosan önálló sajtórészleget hoztak létre a Szentkirályi utcai pártközpontban. Az újabb választási vereség után az elmúlt hetekben ismét átszervezték a pártsajtót, mert a takarékosabb működés szükségessé tette a pártközpont apparátusának leépítését. Gyakorlatilag ismét a képviselőcsoport sajtóosztálya vette át a párt médiakapcsolatainak szervezését. Úgy tudjuk, Hammersteintől a pártelnök jóváhagyásával azért vált meg azonnali hatállyal Szijjártó, mert megítélésük szerint ő továbbra is Áder emberének számított. Szijjártó kedden járt első ízben kommunikációs vezetői minőségében Orbánnál.

Kapcsolati háló

A több ciklus alatt kiépített sajtókapcsolatokkal rendelkező Hammerstein Judit mellett további veszteség a pártsajtónak, hogy a sajtótájékoztatók szervezését évek óta végző K. Krisztián munkaszerződését felfüggesztették. A területen szintén több éves tapasztalatokkal rendelkező K. Krisztián azért került pakarkolópályára, mert a nyomozóügyészség nemzetközi kapcsolatban elkövetett befolyással való visszaélés gyanújával hallgatták ki. A Fidesz-frakció munkatársát egy hete vették rövid időre őrizetbe, miután az ügyészek információi szerint az amerikai vízum megszerzését megkönnyítő nemzetközi sajtóigazolványok kiváltásában segédkezett.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!