Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

A Hattyúházba költözik a MeH Területfejlesztési Hivatala

2002.12.07. 11:13
Négyezer négyzetmétert bérel a Moszkva tér közelében fekvő Hattyúházban a Miniszterelnöki Hivatal Területfejlesztési Hivatala. A Nagy Sándor vezette intézmény az első évben nettó 236 millió forintot költ az irodák bérletére - írja a HVG. Keller László nem akar vizsgálatot.
A Hattyúház
A nyílt pályázat mellőzésével, "tárgyalásos eljárás" keretében négyezer négyzetmétert bérel a MeH Területfejlesztési Hivatala a budapesti Hattyúházban. Az eljárásra egyedül az Első Budai Építő Rt. kapott meghívást, a cégnél a Magyar Nemzet értesülése szerint a Tocsik-üggyel összefüggésben ismertté vált Vektor Rt. meghatározó emberei töltenek be vezető posztokat.

A közbeszerzési törvény indokolt esetben megengedi a nyílt pályázat mellőzését. A sürgős megoldásra azért volt szükség, mert összevonták a hivatal eddig három helyen dolgozó részlegeit. A Hattyúház öt szintjén bérelt irodákért november 21-től egy éven át havi 83 ezer, majd 73 ezer eurót fizet a MeH. Az indoklás szerint azért esett a választás az - ingatlanszakértők szerint nem a legkeresettebb irodaházak közé tartozó - épületre, mert a Területfejlesztési Hivatalt mindenképpen az I. vagy a II. kerületben akarták elhelyezni.

Keller nem vizsgálódik

Keller László államtitkár a Népszabadságnak határozottan cáfolta, hogy hivatala vizsgálná az irodabérlés körülményeit. - Nem csak vizsgálatokkal lehet kérdésekre választ kapni - mondta Keller a napilapnak, hozzátéve: az üggyel kapcsolatban senki sem kereste meg eddig. Keller jelezte, amennyiben a helyzet "további tisztázást" kíván, kész felülvizsgálni álláspontját.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.