Gyöngyi
2 °C
13 °C

A frakció ellenáll Dávidnak: Hende marad

2003.06.25. 17:27
Az MDF frakciója ellenállt Dávid Ibolya pártelnök javaslatának, hogy zárják ki Hende Csabát a pártból. A Fórum kétnapos vidéki félévértékelő megbeszélésén a frakciótagok nagy többségének ellenállására talált a Hende-ügy felvetése.
Az MDF elnökségének és országos választmányának egymást követő állásfoglalása ellenére sem zárt ki soraiból Hende Csabát az MDF parlamenti frakciója.

Az Index információi szerint csupán a pártvezetés politikai értékelésében került szóba a polgári köröket szervező egykori igazságügyi államtitkár távozásra való felszólítása.

Napirendre sem vették

A Veránka-szigeten tartott kétnapos összejövetelen a képviselőcsoport tagjai azonban olyan egyértelmű reagálással fogadták az ügy felvetését, hogy az sem szavazásra, sem a tanácskozás napirendjére nem került.

A frakció áthidaló javaslatként Horváth Balázs jogi kabinetjével ajánlott fel tevékenységi lehetőséget az MDF-ben egyébként kevés időt töltő Hendének.

A párt elnöksége megvonta a bizalmat

Mint emlékezetes Hende kizárása legutóbb akkor merült fel, amikor két hete Dávid Ibolya nyilatkozatban közölte: a párt elnöksége megvonta bizalmát az Orbán Viktor környezetébe "átigazolt" politikustól.

Ezt követően a párt országos választmánya is hasonló nyilatkozatot tett közzé, csatlakozva ezzel az információk szerint főként a pártelnök által "erőltetett" lépéshez.

Az Indexnek egyébként korábban több képviselő úgy nyilatkozott, hogy "politikai öngyilkosság lenne" a polgári körök szervezésével foglalatoskodó politikus demonstratív kizárása, és ezzel újra kiéleződhet a két ellenzéki párt viszonya is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!