Zalán
6 °C
19 °C

Megint leváltották Herényit az MDF-frakció éléről

2004.10.11. 19:03
Az MDF hétfői frakcióülésén a Dávid Ibolya politikájával szembehelyezkedő képviselők megválasztották Ékes Józsefet frakcióvezető-helyettesnek, majd leváltották Herényi Károlyt a képviselőcsoport éléről. Dávid Ibolya politikai irányvonalát követők azonban ehhez már nem asszisztáltak.
Az Index információi szerint az MDF-frakció hétfői zárt ülésén, a korábban megtett bizalmatlansági indítvány alapján ismét leváltották Herényi Károlyt a képviselőcsoport éléről. A néhány héttel ezelőtti kizárások után 17 fősre apadt MDF-frakció egyfős többséggel frakcióvezető-helyettesnek megválasztotta Ékes Józsefet, de Herényi Károly helyére nem választottak új vezetőt.

Már Szilit is értesítették

A képviselőcsoport szavazásáról Dávid Ibolya, Herényi Károly és az elnök politikai irányvonalát követő csoport kivonult. A bennmaradók ugyanakkor a párt országos választmányához fordultak döntésük jóváhagyásért. A frakcióvezető ismételt leváltásáról az immár Ékes Józse vezette képviselőcsoport értesítette Szili Katalin házelnököt.

Az országgyűlés elnökének titkárságán elmondták, hogy megkapták a leváltásról szóló indítványt, de további tájékoztatást csak keddre ígértek.

Herényi Károlyt szeptember 3-án hívták először vissza tisztségéből a Lakitelek munkacsoport a frakcióban többséget képviselő tagjai, és Font Sándort választották meg frakcióvezetőnek. A döntést a párt választmánya nem hagyta jóvá, bizalmáról biztosította Herényi Károlyt, ugyanakkor elmarasztalta a Lakitelek munkacsoport tevékenységét. A frakcióvezető ezt követően egyszemélyi döntéssel kizárt a képviselőcsoportból öt renitenst, amit a parlament ügyrendi bizottsága elfogadott, így az öt képviselőnek távoznia kellett az MDF képviselőcsoportjából.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!