Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Mégsem óv Pécsen a Fidesz

2003.05.12. 11:00
Kilenc hónapot töltött a fiatalkorúak börtönében Hering Gyula szocialista politikus, aki egy képviselő halála miatt kiírt pécsi időközi önkormányzati választáson bejutott a testületbe. Hering jelölése ellen korábban tiltakozott a helyi jobboldal, valamint, lapértesülések szerint, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki az MSZP pécsi szervezetének tagja. A Fidesz egy állítólagos ingyensör-osztogatás miatt meg akarta óvni az eredményt, ám a tanu visszalépése miatt elálltak ettől.
Az MSZP börtönviselt képviselőjelöltje nyert a hétvégi időközi képviselőválasztáson Pécsett. A választáson a szavazásra jogosultak 25 százaléka vett részt, s a győzelmet megszerző MSZP-s jelölt, Hering Gyula 56 százalékot szerzett meg a szavazatokból.

Hering mindazonáltal bemutatkozásakor bejelentette, hogy börtönviselt. Bevallása szerint 9 hónapot töltött a fiatalkorúak tököli börtönében, mert anyjától ellopott 100 nyugatnémet márkát. A vasárnap éjszakai hírek szerint a Fidesz pécsi szervezete óvást nyújt be a választási eredmény ellen, állampolgári bejelentés szerint ugyanis az egyik kocsmában ingyen sört kapott az, aki az MSZP-s jelöltre szavazott - jelentette a HavariaPress.

Az Index értesülései szerint a Fidesz pécsi szervezete hétfőn délelőtt úgy döntött, hogy mégsem óv. "Egy szocialista képviselő megfenyegette a tanunkat, ezért nem támadjuk meg a választás eredményét" - nyilatkozta Fekete Éva, a Fidesz egyik városi alelnöke, aki szerint a visszalépett tanu szavait támasztotta alá több Fidesz-tag is, akik érintettség miatt nem kívánnak óvni.

"Az egyik pécsszabolcsi kocsmában mesélték, hogy Hering Gyula ingyensört helyezett kilátásba a rá szavazóknak" - nyilatkozta az Indexnek Kablár János, a pécsi MSZP-szervezet irodavezetője, aki az értesülést határozottan cáfolja. Az ügyről alkotott véleményét így foglalta össze: "Ez egy butaság".

Az Index információi szerint a pécsszabolcsi kocsma, ahol az állítólagos vesztegetés történt, Hering Gyula tulajdonában van.

A baranyai megyeszékhely hagyományosan szocialista kötődésű pécsszabolcsi választókörzetében a testület egy tagjának halála miatt írták ki az időközi önkormányzati képviselőválasztást. A választáson három párt - az MSZP, az SZDSZ és a FIDESZ - jelöltje indult. A 43 éves MSZP-s vállalkozó indulása a pártot is megosztotta. Lapértesülések szerint Szili Katalin, az Országgyűlés elnök asszonya például határozott nemtetszésének adott hangot, habár hivatalosan csak egy általa kiadott közleményben hallatta hangját az ügyben: "Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Pécs 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője megerősíti, hogy voltak véleménykülönbségek Hering Gyula jelölésével kapcsolatban a párt helyi szervezetén belül. Dr. Szili Katalin az MSZP Pécsi Elnökségének döntését tiszteletben tartja."

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.