Nincs polgári egység a XII. kerületben

OS
2002.08.26. 16:26
A Magyar Demokrata Fórum cáfolja a hétfői Magyar Nemzetben megjelent Fidesz-közleményt arról, hogy a XII. kerületben megállapodás született volna a Fidesz és az MDF között. Állításuk szerint sajnálatos módon ilyen megállapodás nem köttetett meg a Fidesz XII. kerületi szervezetének döntése miatt.

Mint közleményükben írják, "az MDF másfél hónapos kerületi egyeztetések során mindig az együttes indulásra törekedett, s e törekvésének megfelelően Deutsch Tamás Fidesz fővárosi elnök és Szőke László MDF fővárosi elnök részvételével meg is született a XII. kerületi Fidesz-MDF önkormányzati megállapodás, amelyet Mikó Gergely XII. kerületi Fidesz-elnök augusztus 7-én írásba foglalt. A megegyezés szerint az aláírásra augusztus 12-én, hétfőn került volna sor. Sajnálatos módon a Fidesz budapesti elnöksége augusztus 9-én úgy határozott, hogy a kerületi Fidesz tárgyalódelegációt lecseréli és az új delegáció vezetésével dr. Kosztolányi Dénest bízta meg.

Az új delegáció - eltérően a Mikó Gergellyel kötött megállapodástól - csak akkor lett volna hajlandó a Fidesz-MDF megállapodást aláírni, ha az MDF jelöltjeit a Fidesz határozza meg. A Magyar Demokrata Fórum, mint önálló párt a saját jelöltjeit maga jelölte ki, amit a Fidesz nem fogadott el és a megállapodást nem írta alá. Ezzel a döntéssel a Fidesz sajnos megbontotta a hegyvidéki kerület polgári egységét" - fogalmaz a XII. kerületi MDF elnöke, Salamin András.