Zalán
6 °C
19 °C

Az SZDSZ támadja a körmendi polgármestert

Népszabadság
2002.09.02. 06:16
Az SZDSZ körmendi szervezete felszólította Bebes István fideszes országgyűlési képviselőt, a jobboldali szervezetek körmendi polgármesterjelöltjét, hogy kérje mentelmi joga felfüggesztését, és bíróság előtt tisztázza magát egy négy évvel ezelőtti gazdasági bűncselekmény gyanúja alól - nyilatkozta Bakóczai-Ihrig Gusztáv, az SZDSZ körmendi elnöke.

A körmendi székhelyű Univerzum Kft. - ennek a cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője Bebes István - tevékenységével kapcsolatban 1998 őszén a vám- és pénzügyőrség Vas megyei nyomozóhivatala tett feljelentést a körmendi rendőrkapitányságon magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. A lap úgy tudja, a vámhatóság négy évvel ezelőtt azért tett feljelentést az ügyben, mert gyanújuk szerint az Univerzum Kft. - az exporttámogatást felhasználva - papíron 2000 mázsa kukoricát exportált Franciaországba, valójában azonban belföldön értékesítette a terményt.

Bebes István - aki négy évvel ezelőtt többször is kijelentette, hogy nincs alapja a cégét ért gyanúsításnak - tudósítónknak azt mondta: a helyi SZDSZ lépését választási kampányfogásnak tartja, ezért nem kíván reagálni rá.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.