Schmitt Pál támogatná a lakótelepen élőket

MTI
2002.09.29. 19:23
Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt szombaton és vasárnap Budapesten - tájékoztatta a jelölt sajtóirodája az MTI-t közleményben. Angyalföldön, Kispesten, Rákoskeresztúron, valamint a XVIII. kerületben Schmitt Pál beszédeiben elsődleges lépésként azt ígérte: szélesíti a fűtésszámla-támogatási rendszert, hogy enyhítsen a lakótelepen élők terhein. Elhangzott, késedelem nélkül megindítaná a panelházak felújítását.

- A fokozatosan korszerűsített tömbházakból kialakított lakóparkot zöldterületek veszik majd körül, ahol biztonságos játszótereket és mindenki számára elérhető sportpályákat alakítanak ki - tartalmazza a közlemény.

Schmitt Pál azt is megígérte, hogy a közbiztonságot térfigyelő rendszerek és "a régen már jól bevált posztos rendőr" vigyázná. A jelölt tervei között szerepel az is, hogy a lakótelepen élőknek a Budapest Kártyával a főváros területén olcsóbban lehetne parkolni, fürdőbe, színházba, moziba és múzeumba járni. Emellett péntek és szombat este ingyenes BKV-t ígér Schmitt Pál, valamint a nagycsaládosoknak és nyugdíjasoknak vásárlási kedvezményt.