Titokzatos választási matricák Óbudán

MTI
2002.10.15. 13:34
A Fidesz óbuda-békásmegyeri szervezete megdöbbenve tapasztalta, hogy kedden olyan öntapadós matricák jelentek meg Óbuda házfalain, amelyen Tarlós István független polgármester látható a Fidesz politikusainak képével és a párt emblémájával. A Fidesz helyi szervezete közleményében - amelyet kedden juttattak el az MTI-hez - úgy véli: a matricák visszaélnek a Fidesz nevével és emblémájával, és alkalmasak a választópolgárok megtévesztésére.

- Úgy véljük, hogy a Magyar Szocialista Párt választási csalásra készül, amely ellen határozottan tiltakozunk - olvasható a közleményben.

Tarlós István, Óbuda független polgármestere kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyi választási bizottsághoz fordul, mert a napokban véleménye szerint olyan tartalmú szórólapok jelentek meg Óbudán személyével kapcsolatban, amelyek nem fedik a valóságot. Tájékoztatása szerint kedden reggel a békásmegyeri lakások ajtajára öntapadós címkét ragasztottak, amely Deutsch Tamással, a Fidesz budapesti elnökével ábrázolja "a mi polgármesterünk" felirattal, egyidejűleg a szocialista jelölt kampány-röplapján szavazólap imitáció jelent meg, "ahol meghamisítják a hivatalos jelöltállítás tényét".