Érettségi a cigány önkormányzatnál

RSK
2002.10.16. 18:15
Az Erzsébetvárosi Cigány Önkormányzat szervezésében esti iskolai képzés keretében tanulhatnak azok, akik nem fejezték be általános iskolai, vagy gimnáziumi tanulmányaikat, illetve most döntöttek úgy, hogy szeretnének érettségi bizonyítványt szerezni.

A diákok keddtől csütörtökig délután fél hattól tanulhatnak a Mountessori Erzsébetvárosi Gimnázium kihelyezett tagozatában. Az oktatás a cigány önkormányzat épületében történik. Aki nem tudja fizetni a havi kétezer forintos tandíjat, attól a roma képviselet átvállalja a költségeket. Farkas Jenő, a VII. kerületi cigány önkormányzat vezetője elmondta, hogy a képzéssel már tavaly is megpróbálkoztak, a délelőtti plusz elfoglaltságot azonban - munkahelyi elfoglaltság miatt - nem tudták vállalni a diákok.

Ebben az évben már délutánra tették a tanítási órákat, így a napokban mintegy harminc diák folytathatja, illetve kezdheti meg tanulmányait. Az esti iskola etnikai hovatartozástól függetlenül mindenki számára nyitott, a középfokú oktatás keretében az érettségi tantárgyakon kívül nyelvet is tanulhatnak a jelentkezők. A tanulni vágyók október végéig jelentkezhetnek a cigány önkormányzat VII. ker. Dob utca 107. szám alatti irodájában.