Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Fidesz: a pénzügyi tárca megsértette az államháztartási törvényt

MTI
2002.10.18. 19:18
A Fidesz szerint a pénzügyi tárca megsértette az államháztartási törvényt, mivel a szabályozás alapján a pénzügyminiszternek legkésőbb október 15-ig a kormány elé kell terjesztenie a költségvetési törvényjavaslat tervezetét - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus szerint, ha az előterjesztés megtörtént volna a pénteki kormányülésen, akkor a szóvivő nyilván beszámolt volna erről az újságírók előtt.

Áder János arról is beszélt, hogy a Fidesz információi szerint a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban a tárcák igényei 1.400 milliárd forinttal haladják meg a lehetőségeket. A politikus szerint fel kell tenni a kérdést: vajon a Pénzügyminisztérium miért sértette meg az államháztartási törvényt, és miért dugdossa a kormány a jövő évi büdzsével kapcsolatos elképzeléseit.

Áder Jánosnak nemcsak a stílusa rossz, de az információi is azok: a pénzügyminiszter a törvényes határidőnek megfelelően beterjesztette a kormány elé a költségvetés tervezetét, jelenleg folyik az egyeztetés, és ezt követően, szintén a törvényes határidőnek megfelelően, a parlament elé kerül a javaslat - reagált a kormányszóvivő a Fidesz frakcióvezetőjének pénteki nyilatkozatára.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.