Fidesz: a pénzügyi tárca megsértette az államháztartási törvényt

MTI
2002.10.18. 19:18
A Fidesz szerint a pénzügyi tárca megsértette az államháztartási törvényt, mivel a szabályozás alapján a pénzügyminiszternek legkésőbb október 15-ig a kormány elé kell terjesztenie a költségvetési törvényjavaslat tervezetét - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus szerint, ha az előterjesztés megtörtént volna a pénteki kormányülésen, akkor a szóvivő nyilván beszámolt volna erről az újságírók előtt.

Áder János arról is beszélt, hogy a Fidesz információi szerint a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban a tárcák igényei 1.400 milliárd forinttal haladják meg a lehetőségeket. A politikus szerint fel kell tenni a kérdést: vajon a Pénzügyminisztérium miért sértette meg az államháztartási törvényt, és miért dugdossa a kormány a jövő évi büdzsével kapcsolatos elképzeléseit.

Áder Jánosnak nemcsak a stílusa rossz, de az információi is azok: a pénzügyminiszter a törvényes határidőnek megfelelően beterjesztette a kormány elé a költségvetés tervezetét, jelenleg folyik az egyeztetés, és ezt követően, szintén a törvényes határidőnek megfelelően, a parlament elé kerül a javaslat - reagált a kormányszóvivő a Fidesz frakcióvezetőjének pénteki nyilatkozatára.