Kampánycsendsértés miatt felfüggesztették a Vasárnapi Újság szerkesztőjét

MTI
2002.10.22. 19:24
A Kossuth Rádió főszerkesztője - a kampánycsendsértést megállapító OVB-döntés nyomán - írásbeli figyelmeztetésben részesítette Haeffler Andrást, a Vasárnapi Újság felelős szerkesztőjét, s keddi hatállyal felfüggesztette beosztásából. A Magyar Rádió Rt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Haeffler András ez év október 31-én lejáró felelős szerkesztői megbízását Perjés Klára főszerkesztő nem kívánja meghosszabbítani.

Az Országos Választási Bizottság vasárnap - az önkormányzati választások napján - hozott két határozata szerint kampánycsendet sértett a Magyar Rádió, mint műsorszolgáltató, mert Vasárnapi Újság című műsorában a választók befolyásolására alkalmas információkat jelentetett meg.

Az OVB egy Wittner Mária-beszéd, illetve egy Pongrácz Gergely-interjú közlése miatt marasztalta el a közszolgálati rádiót - tájékoztatta Perjés Klára kedden az MTI-t. A Magyar Rádió Rt. a testület döntését tudomásul vette, s - a közlemény szerint - nem kíván jogorvoslattal élni a Legfelsőbb Bíróságnál. A Vasárnapi Újságban elhangzottak kapcsán egy magánszemély, valamint az SZDSZ fordult beadvánnyal az OVB-hez.