Megdöbbent az SZDSZ V. kerületi szervezete

MTI
2002.11.14. 15:52
Az SZDSZ ötödik kerületi szervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy Zwack Péter lemondása után az SZDSZ Országos Tanácsa nem Bauer Tamást választotta az Országgyűlésbe a párt országos listájáról.

A szervezet közleményében kijelenti: "Bauer Tamásra nyilvánvalóan nagy szükség van most is a kis létszámú, és hozzá hasonló felkészültségű közgazdásszal nem rendelkező szabad demokrata parlamenti képviselőcsoportban. Meggyőződésünk, hogy semmi sem idegenebb a Szabad Demokraták Szövetségének hagyományos értékeitől, mint a párt vezetésével szemben is kritikus, következetes gondolkodás száműzésére való törekvés."

Az SZDSZ ötödik kerületi szervezete a közleményben felszólítja Kuncze Gábor pártelnököt, az Ügyvivő Testületet és az Országos Tanácsot, tegyen meg mindent a párt egésze és parlamenti frakciója számára súlyos kárt okozó döntés haladéktalan orvoslására. Erre módot adhat az - véli a pártszervezet -, ha a frakció megerősítése érdekében a szabad demokrata kormánytagok legalább egyike lemond országgyűlési képviselői mandátumáról.