A Fidesz nélkül dönthet az Országgyűlés a szociális törvénycsomagról

MTI
2003.01.13. 21:50
A Fidesz elnöksége azt javasolja a parlamenti frakciónak: a képviselők ne vegyenek részt az Országgyűlés rendkívüli ülésén, ha a kormány változatlan formában terjeszti a Ház elé a szociális törvénycsomagot - mondta újságíróknak Deutsch Tamás alelnök a Fidesz - Magyar Polgári Párt kétnapos elnökségi tanácskozásának első napját követően, hétfő este Budapesten.

Az elnökségi ülésen értékelték az Országos Cigány Önkormányzat hét végi tanácskozásán történteket. Erről Deutsch Tamás azt mondta: az elmúlt 10 évben nem volt ilyen botrányos kisebbségi önkormányzati választás Magyarországon. Példa nélkülinek ítélte a politikus az ügyben "a kormány nyomásgyakorlását". Mint mondta, a kabinet minden eszközt igénybe vett, hogy az Országos Cigány Önkormányzat élére az MSZP-hez, illetve az SZDSZ-hez közel álló személy kerüljön.

A kétnapos elnökségi ülésen Deutsch Tamás elmondása szerint szó esik a Fidesz tavaszi tisztújító kongresszusának időpontjáról, napirendjéről, a tisztújítás kérdéseiről. Kérdésre válaszolva valószínűsítette, hogy a Fidesz elnökének személyére az elnökség formális javaslatot tesz, az MTI információi szerint Orbán Viktor személyében.