Újabb kizárás a Független Kisgazdapártban

MTI
2003.01.16. 19:52
Danka Lajos, az FKGP főtitkárhelyettese szerint félreértés volt a pártban viselt tisztségéről való lemondásának elfogadása - erről a politikus csütörtökön nyilatkozott az MTI-nek. Réthy Miklós, a Független Kisgazdapárt elnöke szerdán jelentette be, hogy Danka Lajos lemondott elnökségi tagságáról.

Danka Lajos csütörtökön az MTI-nek elmondta: ez nem felel meg a valóságnak. Beszámolt arról, hogy szerdán nem tudott bejutni a párt Vas megyei irodájába, mert a megyei intéző bizottság tagjai kizárták onnan. Hozzáfűzte: az iroda fenntartásának költségeit augusztus óta saját zsebéből fizette, januárban azonban megelégelte a dolgot, és lemondását fontolgatta. - Telefaxon el is juttattam a lemondásom egy aláírt példányát a párt ügyvezető alelnökéhez, aki azonban felhívott és közölte, hogy tekintsem semmisnek a lemondást, minden számlát kifizetnek - idézte fel.

Ezután - mint elmondta - a lemondást tárgytalannak tekintette, de annak néhány másodpéldányát megmutatta a helyi vezetőség néhány tagjának. - Az egyik ilyen, aláírt másolatot felvitték Budapestre, és Réthy Miklós pártelnök ráírta, hogy a lemondásom elfogadva - mondta. Szerdán reggel az intézőbizottság tagjai közölték vele, hogy a lemondását elfogadták, irodájának ajtaján pedig lecserélték a zárat.