Ökumenikus imahét Budapesten

MTI
2003.01.19. 22:40
Országos ökumenikus istentisztelettel megkezdődött a keresztények egységéért meghirdetett ökumenikus imahét vasárnap Budapesten, a Szent István-bazilikában.

Erdő Péter prímás, esztergom-budapesti érsek kiemelte: "a keresztény emberek összessége a történelemben felhalmozódott gyengeségek, hibák, bűnök, tévedések miatt nem tudja a teljes közösség jelét eléggé átható erővel felmutatni a világnak". Az ökumenikus törekvések kapcsán Erdő Péter utalt a keresztény egyházak közötti, az esketés liturgiája területén kialakított együttműködésre, valamint az ökumenikus charta tavalyi magyarországi aláírására.

Az immár hagyományos eseménysorozatot, amelynek középpontjában ezúttal a migráció kérdései állnak, 1964 óta tartják meg szervezetten a világ országaiban, s több mint másfél évtizede Magyarországon is.

Az útmutató anyagát ezúttal egy argentin ökumenikus csoport állította össze, rámutatva arra: az az összetett probléma, amit a migráció jelent, egyre nagyobb méreteket ölt sok ország, nép, egyház számára szerte a világon. A mostani imahét bibliai mottója: "Ez a kincsünk cserépedényben van".