Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Részleges megegyezés a BKV-nál

MTI
2003.01.28. 23:27
A három legnagyobb létszámú szakszervezetből kettő aláírta a BKV vezetése által ajánlott 7,9 százalékos ez évi bérfejlesztést, a harmadik pedig szerdán dönt a javaslat elfogadásáról, tudta meg az MTI a kedden este zárult tárgyalások résztvevőitől.

Nagypál László a buszágazatban működő szakszervezet elnöke elmondta, hogy a cég nehéz helyzetében, amikor még nem ismert, hogy mekkora támogatást kapnak az idén a fővárosi önkormányzattól, sikeresnek tartják az elért eredményt.

Eszerint a 7,9 százalékos béremelés mellett, egyéb juttatásként személyenként 10 ezer forintos év végi étkezési jegy utalványt juttatnak a dolgozóknak. Az emelést január 1-jétől visszamenőlegesen kapja meg márciusban a 12.400 munkavállaló.

A szakszervezetek eredeti bérigénye 10 százalék volt, a cégvezetés bérajánlata pedig inflációs mértékű. A megállapodást aláírta még két olyan kisebb létszámú érdekképviselet is, amelyek a kollektív szerződésnél is aláírási joggal rendelkeznek. Ez utóbbiak közül az egyiknek alig több mint 50 tagja van.

Barta Pált, a kétezer busz-, villamos- és trolibusz-vezető érdekeit képviselő szakszervezet elnökét, aki nem írta alá a bérmegállapodást, kedden este nem sikerült elérnie az MTI-nek. Korábban az elnök azt nyilatkozta, hogy ha nem jön létre megegyezés, akkor hétfőn kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.