Nem szűnt meg az MTV kuratóriumi elnöksége

MTI
2003.01.29. 14:37
A Legfőbb Ügyészség szerdán kapta meg az írásos tájékoztatást a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testületének keddi ülésén meghozott döntéséről, amely szerint az MTV kuratóriumi elnökségének megbízatása nem szűnt meg 2002. december 6-án.

Az ET keddi határozatával arra reagált, hogy a Legfőbb Ügyészség múlt szerdán levélben figyelmeztette Bakó Lajos kuratóriumi elnököt arról: a testület elnökségének megbízatása a törvény erejénél fogva megszűnt. Az Ellenőrző Testület kedden úgy foglalt állást, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány elnökségének 2002. december 5-i döntése a pályázat kiírásáról megfelelt a médiatörvény szabályainak, ezért az elnökség megbízatása 2002. december 6-ával nem szűnt meg, hanem 2003. február 8-ig fennáll. A Legfőbb Ügyészség a médiatörvény azon paragrafusa alapján minősítette megszűntnek a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségét, amely szerint a sikertelen elnökjelölt-állítást követően, ha az előző beadás határidejétől számított harminc napon belül sem tud új pályázat kiírásáról dönteni, a kuratóriumi elnökség megbízatása megszűnik.

A LÜ az MTV nagykuratóriumának egy társadalmi delegáltja kérésére vizsgálta meg az ügyet, s várhatóan értékeli majd az ET válaszát is.