Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Nem szűnt meg az MTV kuratóriumi elnöksége

MTI
2003.01.29. 14:37
A Legfőbb Ügyészség szerdán kapta meg az írásos tájékoztatást a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testületének keddi ülésén meghozott döntéséről, amely szerint az MTV kuratóriumi elnökségének megbízatása nem szűnt meg 2002. december 6-án.

Az ET keddi határozatával arra reagált, hogy a Legfőbb Ügyészség múlt szerdán levélben figyelmeztette Bakó Lajos kuratóriumi elnököt arról: a testület elnökségének megbízatása a törvény erejénél fogva megszűnt. Az Ellenőrző Testület kedden úgy foglalt állást, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány elnökségének 2002. december 5-i döntése a pályázat kiírásáról megfelelt a médiatörvény szabályainak, ezért az elnökség megbízatása 2002. december 6-ával nem szűnt meg, hanem 2003. február 8-ig fennáll. A Legfőbb Ügyészség a médiatörvény azon paragrafusa alapján minősítette megszűntnek a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségét, amely szerint a sikertelen elnökjelölt-állítást követően, ha az előző beadás határidejétől számított harminc napon belül sem tud új pályázat kiírásáról dönteni, a kuratóriumi elnökség megbízatása megszűnik.

A LÜ az MTV nagykuratóriumának egy társadalmi delegáltja kérésére vizsgálta meg az ügyet, s várhatóan értékeli majd az ET válaszát is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.