Hajnalka
0 °C
14 °C

A Hősök Terén emlékezne a Vér és Becsület

MTI
2003.01.29. 15:40
A Vér és Becsület Kulturális Egyesület februárban tartaná a becsületnapi megemlékezését a budapesti Hősök terén, a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) csütörtökig kell döntenie arról, tudomásul veszi-e a bejelentést, vagy élve a jogszabályi lehetőségekkel, tiltó határozatot hoz.

Domokos Endre János, a VBKE elmondta: január 20-án jelezték a rendőrségnek, hogy a fővárosi Andrássy úton vonulnának fel február 9-én a becsület napjára emlékezve, ehhez azonban a rendőrség nem járult hozzá arra hivatkozva, hogy a vonulás akadályozná a forgalmat. "A döntést megfellebbeztük, a Fővárosi Bíróság kedden helybenhagyta a BRFK döntését, így új vonulási útvonalat jelentettem be, ezúttal a forgalom által nem érintett térre" - tette hozzá az ügyvivő. A BRFK sajtóügyeletén elmondták: megérkezett a bejelentés, s a rendőrség szakemberei vizsgálják, hogy megfelel-e a gyülekezési törvénynek; várhatóan csütörtökön délutánig megszületik a döntés a tudomásulvételről vagy tiltásról, és további 24 óra alatt kell értesíteniük az egyesületet.

A VBKE korábban a budai Várban tervezte megtartani megemlékezését, de az I. kerületi önkormányzat január 20. és február 28. között olyan kulturális rendezvényt tart, amely ezt nem teszi lehetővé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.