Natália
-3 °C
7 °C

Mádl, Medgyessy és Kovács részvéttáviratot küldött

MTI
2003.02.02. 12:57
Mádl Ferenc, államfő részvétét fejezi ki az Amerikai Egyesült Államok elnökének a Columbia űrhajósainak tragikus halála miatt. A köztársasági elnök vasárnapi közleményében úgy fogalmaz: a Columbia legénységének halála nem csak Amerika, nem csak az űrhajózásban résztvevő nemzetek, nem csak a tudományos élet, de a világ összes nemzete számára súlyos veszteséget jelent.

Az Egyesült Államok mindig élen járt a tudományos kutatásokban. Bátor és elszánt embereket képzett ki az egész emberiség számára fontos küldetésekre - áll a közleményben. Mádl Ferenc kérte az amerikai elnököt, hogy tolmácsolja népének Magyarország nagyrabecsülését.

A magyar miniszterelnök szombaton táviratban fejezte ki részvétét az Amerikai Egyesült Államok elnökének és Izrael állam miniszterelnökének a Columbia űrrepülőgépet ért szerencsétlenség miatt. Medgyessy Péter valamennyi magyar állampolgár, a magyar kormány és a saját nevében biztosította George W. Bush amerikai elnököt és Ariel Saron izraeli miniszterelnököt őszinte együttérzéséről és nyilvánította ki részvétét a hat amerikai és az izraeli űrhajós hozzátartozóinak, az amerikai és az izraeli népnek. A magyar miniszterelnök kifejezte meggyőződését, hogy a világűr feltérképezése és a tudományos haladás a súlyos balesetet követően is folytatódik.

Kovács László külügyminiszter szintén gyásztáviratot küldött Colin Powell amerikai és Benjamin Netanjahu izraeli külügyminiszternek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.