Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

A MIÉP a Fideszt bírálja Törökország védelme kapcsán

MTI
2003.02.19. 14:20
Kapcsolódó cikkek (1)
A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) sajnálatosnak tartja, hogy a Fidesz "némi huzakodás után" megadta a hozzájárulást a Törökországnak nyújtandó NATO-támogatás keretében katonai szállítmányok magyarországi áthaladásához; erről Csurka István beszélt szerdán Budapesten. A MIÉP elnöke azt mondta, hogy a Fidesz az engedélyezéshez ellenőrizhetetlen feltételeket szab, hiszen az átszállítandó fegyverekről nem állapítható majd meg, hogy a védekezést vagy a támadást szolgálják-e.

Szerinte meg kell vizsgálni: az országon áthaladó vonatok mit és kiket hoznak visszafelé, hol rakodnak ki, valamint azt, hogy akik ezeken a szerelvényeken visszajönnek, rendelkeznek-e bevándorlási engedéllyel. "Az engedelmes belesimulás az amerikai követelésekbe, néhány nappal a budapesti béketüntetések és az egész világot megmozgató háborúellenesség után, fölöttébb kínos" - fogalmazott Csurka István.

A MIÉP elnöke a hadiszállítás engedélyezését azért is visszásnak véli, mert ahhoz szavai szerint egyelőre hiányzik a török igény. Hozzátette: Törökország még a reptereit sem adta oda, a hadianyagok befogadását pedig több milliárdos segélyhez köti.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.