Koccanás miatt késett Orbán a munkareggeliről

MTI
2003.04.01. 10:43
Koccanásos baleset részese volt az exminiszterelnököt, Orbán Viktort szállító szolgálati gépkocsi kedden reggel a fővárosban; személyi sérülés nem történt. Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatóságának helyettes vezetője az MTI-nek elmondta: a Köztársasági Őrezred jármuve -, amelyben Orbán Viktor utasként ült - a Krisztina körúton megkülönböztető jelzést használva haladt. Az autó -, amelyet az őrezred egyik hivatásos állományú beosztottja vezetett - egy másik személygépkocsival koccant.

Orbán Viktor a történtek miatt késve érkezett arra a munkareggelire, amelynek keretében megbeszélést folytatott Günter Verheugennel, az Európai Unió bővítési biztosával. A találkozón részt vett Martonyi János volt külügyminiszter és Szájer József, a Fidesz képviselője is.

Az exkormányfo azt kérte a biztostól, hogy - elsosorban a határon túli magyarságra való tekintettel - Magyarország EU-csatlakozása után is maradjon meg a vízummentesség Romániával, Szerbia felé pedig egy rugalmas megoldást találjanak. Günter Verheugen szerint ebben az Európai Bizottság is érdekelt.