Az MSZP-frakció Járait bírálja

MTI
2003.04.03. 19:29
Járai Zsigmond az indokoltnál kedvezőtlenebb képet fest az EU-csatlakozás várható hatásairól, ugyanakkor az indokoltnál jóval pozitívabb képet fest az euró gyors hazai bevezetéséről - nyilatkozta Szabó Lajos.

Az MSZP-frakció gazdasági munkacsoportjának tagja a jegybankelnök kijelentéseire reagált. Járai Zsigmond korábban úgy nyilatkozott, a magyar gazdaság nincs megfelelően felkészülve arra, hogy rövidesen kiaknázza az uniós tagságból származó összes lehetséges előnyt. Az MNB elnöke - aki szerdai tv-interjújában is beszélt a témáról - úgy látja, az európai uniós csatlakozás után leghamarabb két esztendővel vezethető be az euró Magyarországon, ami a gazdaság számára nagy áttörést jelentene.

- A független jegybank elnökének az elmúlt fél év eseményei után gondot kellene fordítania megrendült tekintélye helyreállítására - fogalmazott az MSZP-s képviselő. Hozzátette: Járai Zsigmond pénzügyminiszterként sokkal többet tehetett volna az általa felsorolt, részben valós hiányosságok megszüntetése érdekében.