Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Az MSZP-frakció Járait bírálja

MTI
2003.04.03. 19:29
Járai Zsigmond az indokoltnál kedvezőtlenebb képet fest az EU-csatlakozás várható hatásairól, ugyanakkor az indokoltnál jóval pozitívabb képet fest az euró gyors hazai bevezetéséről - nyilatkozta Szabó Lajos.

Az MSZP-frakció gazdasági munkacsoportjának tagja a jegybankelnök kijelentéseire reagált. Járai Zsigmond korábban úgy nyilatkozott, a magyar gazdaság nincs megfelelően felkészülve arra, hogy rövidesen kiaknázza az uniós tagságból származó összes lehetséges előnyt. Az MNB elnöke - aki szerdai tv-interjújában is beszélt a témáról - úgy látja, az európai uniós csatlakozás után leghamarabb két esztendővel vezethető be az euró Magyarországon, ami a gazdaság számára nagy áttörést jelentene.

- A független jegybank elnökének az elmúlt fél év eseményei után gondot kellene fordítania megrendült tekintélye helyreállítására - fogalmazott az MSZP-s képviselő. Hozzátette: Járai Zsigmond pénzügyminiszterként sokkal többet tehetett volna az általa felsorolt, részben valós hiányosságok megszüntetése érdekében.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.