Medgyessy: Dinamizmust és ötletességet viszünk az EU-ba

MTI
2003.04.10. 18:19
A Le Monde csütörtöki száma első oldalon indítva közölte Medgyessy Péter kormányfő írását "Az előrehaladó Európai Unióba lépünk be" címmel. A miniszterelnök emlékeztet arra, hogy a harmadik Magyar Köztársaság fiatal demokrácia, amelyben a politika talán nagyobb szerepet játszik a polgárok hétköznapi életében, mint más, régebbi demokráciákban. A magyar közéletben nem ritka a vita, a nézőpontok ütközése, de nemzeti sorskérdésekben mindig az összefogás érvényesül.

Medgyessy Péter elismeréssel állapítja meg, hogy Magyarországot szerencsére második - csöndes - forradalmában nem hagyta magára a világ, szövetségesekre talált, a többi között a francia nemzetre.

Majd rámutat, hogy az Európai Unióba az új tagállamok friss erőt, lendületet hoznak az európai gondolat megerősítése jegyében. Közép-Európa és benne Magyarország az elmúlt években olyan változásokra kényszerült, amelyek megedzették, fogékonyabbá tették az új kihívások megválaszolására. - Mi magyarok hozzuk ezt a dinamizmust és ötletességet, amelyből erőt meríthet majd Európa egésze - hangsúlyozza cikkében Medgyessy.