Időközi polgármester-választás Nagyréven és Tiszaszőlősön

MTI
2003.04.27. 10:12
Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyréven és Tiszaszőlősön; a posztra mindkét Tisza-menti faluban többen pályáznak.

A 800 lakosú Nagyréven a 2002-es önkormányzati választáson négyen indultak a polgármesterségért, két jelölt között azonban szavazategyenlőség alakult ki.

Burka István és Kiss István egyaránt 198 voksot kapott, ők ketten a szavatok több mint 81 százalékát mondhatták a magukénak.

A helyi önkormányzatot az időközi választásig még a régi polgármesternek kellett volna vezetnie, ám ő lemondott erről, az átmeneti irányító az alpolgármesterré megválasztott Burka István lett.

A vasárnapi időközi választáson három független jelölt indul: Burka István, Kiss István és Őze István.

Tiszaszőlősön - ahol tavaly ősszel mint Tiszafüredtől elszakadt új településen először választottak 1.700-an polgármestert - az elöljáró azután mondott le, hogy kiderült: asztalos egyéni vállalkozóként nem töltheti be a posztot.

Vasárnap a korábbi kettő helyett négyen versengenek a tiszaszőlősi polgármesteri posztért: Kerekes András, Kiss László, Lódi Bálint és Rente Ferenc, mindannyian független jelöltként.

A szavazás mindkét településen reggel 6-tól este 7 óráig tart.