A Fidelitas megállapodást kötne a Fidesszel

MTI
2003.04.27. 12:55
A Fidelitas együttműködési megállapodást kíván kötni a megújuló Fidesszel és reményeik szerint ez a párt májusi kongresszusáig tető alá is hozható.

Gyürk András, a Fidelitas elnöke és Rogán Antal alelnök a szervezet vasárnapi választmányi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón elmondta: tárgyalásokat kezdeményeznek az együttműködési megállapodás ügyében az átalakuló Fidesz leendő vezetőivel.

A Fidelitas politikusai szeretnék elérni, hogy a két szervezet közösen készüljön és induljon a jövőre esedékes európai parlamenti választásokon.

A Fidelitas az együttműködési megállapodás részeként fontosnak tartja, hogy a két szervezet kötelezettséget vállaljon az Eötvös József Akadémia megalapítására.

Ugyancsak el kívánják érni, hogy a Fidesz május 17-ei kongresszusán vegyék fel a Fidesz tagjainak sorába azokat, akik be akarnak lépni a szövetséggé bővülő szervezetbe. Gyürk András elmondta, hogy jelenleg a Fidelitas tagságának csak 10 százaléka tagja egyben a Fidesznek is.

Rogán Antal a Fidelitas nevében örömtelinek nevezte a Fidesz megújítását és azt is, hogy Orbán Viktor elnökként visszatér a szervezet élére. Fontosnak nevezte, hogy a Fidelitas az átalakuló szervezet minden szerveződési szintjén, így a választókerületekben is szerephez jusson.