Elemér
5 °C
16 °C

Vádemelés a Postabank-ügyben

MTI
2003.05.03. 19:52
A Postabank-ügyben ténylegesen szerdán fejeződött be a nyomozás, a rendőrség pedig vádemelési javaslattal továbbítja az ügyet a vádhatósághoz, amint a gyanúsítottak is megismerhették a több tízezer oldalnyi iratot. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója az MTI-nek szombaton elmondta: Princz Gábor volt elnök-vezérigazgatót és hat társát az ügyészségi intencióknak megfelelően különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

A Postabank-ügy előzménye, hogy az 1998-as kormányváltást követően több állami szerv büntetőfeljelentést tett a Postabanknál az előző ciklusban bekövetkezett, több mint 150 milliárdos vagyonvesztés felelőseinek felkutatása érdekében. Princz Gábor volt elnök-vezérigazgatót és több társát 1999 júliusában gyanúsította meg a szoros ügyészi felügyelet alatt folyó nyomozásban a rendőrség a gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése elnevezésű, két évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett vétséggel.

Garamvölgyi László szombaton elmondta: a Fővárosi Főügyészség a nyomozást ez év márciusában meghosszabbította, és akkor egyúttal arra is utasította a rendőrséget, hogy a kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, 36 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítsa meg az egykori bankelnököt és társait.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)