Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Orbán a paradicsomdobálók és a jövő pártján

MTI
2003.05.07. 20:39
Orbán Viktor a Budai Nemzeti Kör és a Fidesz XII. kerületi szervezetének közös, A holnapért címet viselő rendezvényén, szerda este úgy vélte, hogy már nem az elmúlt négyéves kormányzást kell védeni, az erőket a jövő felé kell csoportosítani.

A Fidesz elnökjelöltje az egy év múlva esedékes európai parlamenti választások kapcsán, amelyet igazi közvélemény-kutatásnak minősített, közösségek építésére szólította fel híveit.

A polgári körök szervezőit arra kérte, hogy lassan jussanak el a lakótelepekre is. Mint mondta, nem óriási tömegekre, hanem igazi értékközösségekre van szükség.

Orbán Viktor szerint a Magyar Polgári Szövetséghez tartozók nem egy politikai szervezettel kötnek szövetséget, hanem egymással.

Beszédében a politikus szembeállította a haladásközpontú gondolkodást az értékközpontú társadalommal. - Magyarország integrációja nem a haladás miatt fontos - szögezte le, hozzátéve, hogy az európai nemzeteket nem a globalizáció, hanem a keresztényi szeretet fogja össze.

Orbán Viktor híveit türelemre és az "ez már azért mégiscsak sok" gondolat ügyes kombinációjára kérte a jövőben. Mint hozzátette, nem helyes a gyűlésen szónoklókat paradicsommal dobálni, de az sem helyes, ha anyák napján "a halál mellett agitálnak" és ezzel provokálják az embereket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!