Natália
-3 °C
8 °C

A Munkáspárt a paksi tájékoztatásról

2003.05.10. 22:32
A Munkáspárt közleményt adott ki, miszerint aggódva figyeli a paksi atomerőműben bekövetkezett üzemzavarral kapcsolatban megjelenő, helyenként hisztériakeltő híreket. Az egyszerű emberek nem tudják eldönteni, hogy mi is történt valójában, mennyire veszélyes a helyzet és milyen anyagi következményei lesznek a történteknek. A hivatalos tájékoztatás kevésbé érthető, esetenként késik, a bulvársajtó pedig túloz, ami indokolatlan félelmeket kelthet, fogalmaz a közlemény.

A Munkáspárt ezért azt javasolja a kormánynak, hogy hozzon létre egy társadalmi ellenőrző szervezetet, melyben helyet kapnának a különböző civil szervezetek, a megyei önkormányzatok és az országosan működő pártok képviselői, valamint a közszolgálati sajtó munkatársai. Ez a társadalmi ellenőrző szervezet megkapná a napi rendszerességgel készített beszámolókat, kérdéseket tehetne fel az atomerőmű és a nukleáris hatóság szakembereinek, méréséket végeztetne, és tájékoztatná a közvéleményt a fontosnak tartott eseményekről.

Mivel a jelenlegi helyzetben olyan döntéseket kell hozni, amelyek során ütközhetnek a biztonságos működéssel és az anyagi veszteség csökkentésével kapcsolatos érdekek, a Munkáspárt szerint kiemelkedően fontos a hagyományos kormányzati és hatósági ellenőrzés mellett növelni a társadalmi ellenőrzés szerepét. A Munkáspárt szerint csak így állítható vissza az a bizalom, amely a helyzet rendezéséhez szükséges.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!