Ragáts megválasztása: az MDF lezárta az ügyet

MTI
2003.05.31. 20:32
A Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya a részletes tájékoztatás után lezártnak tekinti az MTV Rt. elnökválasztással kapcsolatban kialakult helyzetet. A testület zárt ülését követően szombaton Csáky András választmányi elnök elmondta: néhány hónap múlva a tévé működésének ismeretében visszatérnek arra, hogy a pártelnökség által megfogalmazott kritériumokból mennyi valósult meg.

A választmány elnöke utalt arra: a pártelnökség szerdai közleményében megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a párt eddigi bizalmát élvező kurátorok nem az MDF elnökségének ajánlása szerint jártak el, és a demokrata fórum szándékával ellentétes döntés meghozatalát segítették elő, amikor az elnöki posztra Ragáts Imrére adták voksukat. Többen nehezményezték, hogy a párt elnökségében az üggyel kapcsolatban, "a többségi döntéssel szemben ellenvetés fogalmazódott meg" a kommunikációs alelnök részéről.

A választmány elnöke kijelentette, hogy nem beszéltek arról, hogy továbbra is élvezik-e a kurátorok az MDF bizalmát, ám a kapcsolatnak nem tett jót a kurátorok döntése, ezért néhány hónap múlva a köztévé működése kapcsán visszatérnek az ügyre.

Herényi Károly frakcióvezető ezzel összefüggésben azt mondta: a kurátoroknak egy dolguk van, hogy ellenőrizzék az elnöki pályázatban foglaltak, illetve a jobboldali keresztény-konzervatív értékek jobb érvényesülése megvalósul-e a köztévé műsoraiban.