Vilma
-7 °C
4 °C

Kolaíciós győzelem Nyírbátorban

MTI
2003.06.15. 23:02
Az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Nyírbátorban - tájékoztatta a település önkormányzatának illetékese az MTI-t az előzetes eredményről. "Balla Jánosné, a Bátortex Kft. társtulajdonos ügyvezető igazgatója a leadott szavazatok 58,07 százalékát szerezte meg, 1949 voksot kapott" - mondta Tóth Árpád jegyző.

A másik induló, a független Varga István ügyvéd, a voksok 41,94 százalékát kapta, 1407-en szavaztak rá. A jegyző közlése szerint a választáson a részvétel 32,3 százalékos volt, a 10 ezer 390 szavazó közül 3356 adta le voksát. Balla Jánosné még a választás előtt bejelentette, hogy amennyiben megválasztják polgármesternek, a Bátortexnél lemond ügyvezető igazgatói megbízatásáról és főállású önkormányzati vezető lesz. A céget a ciklus végéig a társtulajdonosok vezetik.

Nyírbátorban azért tartottak időközi választást, mert a korábbi polgármestert, Veres Jánost - aki szintén az MSZP és az SZDSZ közös jelöltje volt az októberi önkormányzati választásokon - márciusban a Pénzügyminisztérium politikai államtitkárává nevezték ki, így lemondott polgármesteri tisztségéről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.