Az MSZP önvizsgálatra szólítja fel a Fideszt

MTI
2003.06.26. 18:53
Felszólítjuk Áder Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét, végeztessen vizsgálatot saját maguk védelmében és a parlament tekintélyének megóvása érdekében, hogy van-e még olyan képviselő frakciójában, aki nagy valószínűséggel jogtalanul gyakorolta képviselői jogait és törvényellenesen vette fel a képviselői tiszteletdíjat - mondta az MTI-nek csütörtökön Juhász Gábor.

Mint mondta, érdekesnek tartja, hogy Nyitrai Zsolt - "félig beismerve az összeférhetetlenséget" - felajánlotta, hogy a felügyelő bizottsági tagságából eredő, mintegy 250 ezer forint tiszteletdíját visszafizeti. Juhász Gábor feltette a kérdést: ha a képviselő felügyelő bizottsági tagsága nem volt összeférhetetlen, miért akarja visszafizetni tiszteletdíját.

Hozzátette: ha Nyitrai Zsolt valóban képviselőségével összeférhetetlen tisztséget viselt, miért nem képviselői tiszteletdíját fizeti vissza. A frakcióvezető-helyettes elmondta: eljuttatták a parlament mentelmi bizottságához a fideszes képviselő összeférhetetlenségével kapcsolatos kérdéseiket.