Csillag István az új Duna-híd népünnepélyén

MTI
2003.06.28. 21:45
Tíz-tizenötezren látogattak el szombaton a Tolna megyei Bogyiszló és Dusnok határában emelt új Duna-hídhoz és vettek részt a jövő heti avatást megelőző népünnepélyen.

A leghosszabb, 920 méteres hazai híd elkészülte alkalmából Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter elmondta, hogy 73 év után ez az első új Duna-híd, ami nem Budapesten épült.

Hozzátette: az M9-es út ugyancsak pénteken átadandó húsz kilométeres szakasza pedig negyed százada az első olyan komolyabb út, ami nem a fővárosba vezető úthálózatot erősíti tovább, hanem megpróbálja oldani a Budapest-centrikus útszerkezetet.

Csillag István arról is szólt, hogy előkészítés alatt áll két Duna-híd és három, Tiszán átívelő híd. Közlése szerint a Magyar Köztársaság területén most először három területen, az M7-es autópályán és a 70-es úton, valamint az M3-as Polgár és Görbeháza közötti szakaszán - 105 kilométeren folyik útépítés.

A híd-köszöntő népünnepélyen jelen volt a kormány több tagja, és Fónagy János fideszes országgyulési képviselo, az Orbán-kormány közlekedési minisztere is.