Európai Parlamenti együttműködés a Fidesszel és az MDF-fel

MTI
2003.07.03. 10:57
Az Európai Parlament (EP) legnagyobb politikai frakciójához, az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó német keresztényszocialista és kereszténydemokrata CDU/CSU csoport szerdán Strasbourgban együttmûködési megállapodást kötött az EP-ben aktív megfigyelõként részt vevõ Fidesz-MPSZ - MDF csoporttal.

A két csoport, Hartmut Nassauer és Szájer József vezetésével munkavacsorán találkozott az EP ülésszakának színhelyén, a francia városban. A megbeszélésen elhatározták, hogy a német képviselõk segítséget nyújtanak az EPP frakcióhoz csatlakozott magyar képviselõknek a parlamenti munkában való még tevékenyebb részvételhez.

Mivel a csatlakozási szerzodés aláírásától várhatóan egy évig tartó aktív megfigyeloi idõszak alatt a magyar képviselõk még korlátozott jogokkal vehetnek csek részt a teljes üléseken és a szakbizottságokban, mostantól közvetve, a német képviselõkkel egyeztetve tudnak majd szóbeli, írásbeli kérdéseket feltenni, javaslatokat felvetni a bizottságokban.

Így a Fidesz és az MDF képviseloi lehetoséget kapnak arra, hogy jobban bekapcsolódhassanak a javaslatok bizottsági elõkészítésébe.