Egy év után újra van BRFK-szóvivő

MTI
2003.07.11. 10:41
Kozák László alezredest, rendőrségi tanácsost nevezte ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetőjévé és rendőrségi szóvivővé Gergényi Péter dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.

A főtisztet a BRFK felderítő főosztálya állományából helyezték át a kommunikációs osztály élére, ahol csütörtöktől a szóvivői teendőket is ellátja.

Kozák László a beiktatását követő állománygyűlésen "korrekt, hiteles tájékoztatást", munkájában nyitottságot, s az újságírókkal kapcsolatban "követhető, tiszta viszonyokat" ígért.

A 49 éves főtiszt 1982-ben a BRFK II. kerületi rendőrkapitányságán kezdte meg szolgálatát, ezt követően dolgozott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) életvédelmi alosztályán, az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályán (ORFK SZBEI), valamint a BRFK nyomozó főosztály vagyonvédelmi osztályán és rablási osztályán.

A média munkatársaival két, volt budapesti rendőrfőkapitány - Bodrácska János vezérőrnagy és Berta Attila dandártábornok - személyi titkáraként került kapcsolatba.

Gergényi Péter, a BRFK július 1-jén beiktatott új vezetője a BRFK személyi állományának tartott első eligazításán arról beszélt, hogy szemléletváltozást vár el a sajtóval való együttműködésben.

"A leglényegesebb, hogy a sajtónak soha nem hazudunk", "a sajtó nem ellenünk van, hanem velünk, ugyanolyan kolléga mindaddig, amíg ugyanolyan korrekt, tisztességes, mint mi" - fűzte hozzá Budapest új rendőrfőkapitánya.

Dézsi Mihályt, a BRFK előző szóvivőjét egy évvel ezelőtt vezényelték át a Belügyminisztériumba, ahol jelenleg Pál Tibor politikai államtitkár titkárságát vezeti. A szóvivői poszt azóta üres volt.