Hajnalka
-1 °C
15 °C

Nincs várakozás a határátkelőhelyeken

MTI
2003.07.27. 14:59
Minden magyarországi határátkelőhelyen folyamatos a forgalom, megszűnt a várakozás, mondta a határőrség szóvivője az MTI érdeklődésre vasárnap.

A Hegyeshalomnál szombat délután tetőző beutazási csúcs még aznap estig leapadt. A szombati nap folyamán összesen mintegy 120 ezren lépték át a magyar államhatárokat, ebből 80 ezren - többségében román és szerb vendégmunkások - belépésre jelentkeztek.

Hegyeshalomnál szombaton, csak befelé összesen 12 sávon lehetett átlépni az államhatárt, ebből hét személyforgalmi, kettő busz, egy diplomata és további kettő tartaléksáv volt, tette hozzá a szóvivő.

Azok, a pénteken este Bajorországból, közúton útrakelt román és szerb vendégmunkások, akik szombat délután Hegyeshalomnál átlépték a határt, 4-6 óra múlva elérték a déli, keleti átkelőhelyeket, és javarészük már feltehetően el is hagyta az országot, tette hozzá.

Ezenkívül a szerb és román vendégmunkások Bajorországba történő visszautazására kell majd készülni, ami körülbelül három hét múlva esedékes, illetve a Forma-1-re, ami sok külföldit vonz. Ezek a beutazási csúcsok azonban már időben, illetve a határátkelők között is jobban eloszlanak, magyarázta a szóvivő.

A gyorsabb beléptetés nem megy a biztonságosság rovására - mondta Orodán Sándor. Ezt jelzi, hogy még a szombati csúcs idején is 215-en akadtak fenn az ellenőrzésen. Ezek olyan beutazni szándékozók, akik például tilalmi listán szerepeltek, vagy nem volt érvényes úti okmányuk, ezért nem léphettek be az országba.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!