Deutsch kérdései Gyurcsányhoz

MTI
2003.08.02. 12:48
Meddig tart még az az elbocsátás sorozat, amely több mint egy esztendeje jellemzi a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot? - tette fel a kérdést Deutsch Tamás szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A fideszes képviselő, volt sportminiszter közölte: a jövő héten írásban tesz fel tíz kérdést utódjának.

Deutsch Tamás többek között arra vár választ Gyurcsány Ferenctől, hogy mennyibe került az adófizetőknek az új közigazgatási államtitkár kiválasztása, amelyben egy nemzetközi fejvadász cég is részt vett.

Miként "oldhatók fel azok az aggályok", hogy betöltött helyettes államtitkári posztokat pályáztat meg a minisztérium? - tette fel a kérdést a képviselő. Deutsch Tamás választ vár arra is, mi indokolta, hogy a fogyatékosok európai évében megszüntetik a fogyatékos sportért felelős államtitkárságot a minisztériumban.

A képviselő nehezményezte, hogy a GYISM honlapjának kialakításához szabad forráskódú, azaz az internetről ingyenesen letölthető szoftvert használtak, a portál mégis csaknem 18 millió forintba kerül.