Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Az FDSZ nem ért egyet az OM felsőoktatási reformkoncepciójával

MTI
2003.08.13. 15:03
Nem alkalmas társadalmi vitára a felsőoktatás tervezett reformjának koncepciójáról szóló, az Oktatási Minisztérium honlapján közzétett szakértői anyag - hangoztatta a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöke szerdán. Az FDSZ ugyanakkor támogatja az 1999-ben elindított, úgynevezett bolognai folyamat részeként az egységes európai felsőoktatási térség kialakítását, a szakértői anyag erre vonatkozó fejezetét pedig elfogadja - tette hozzá Kis Papp László, a tömörülés vezetője.

Az elnök szerint a szakértői anyag felveti az intézmények magánosítását, a dolgozók közalkalmazotti státusának megszüntetését és "burkoltan" a tandíj bevezetését. Véleménye szerint ilyen nehéz gazdasági helyzetben szigorúan csak azokat az intézkedéseket kellene végrehajtani, amelyek a bolognai folyamathoz kapcsolódnak.

Újságírói kérdésre elmondta: ismeretei szerint az Oktatási Minisztérium honlapján található 119 oldalas szakértői anyag elkészítése 65 millió forintba került. "Úgy gondoljuk (...), hogy a hallgatói önkormányzat és a felsőoktatási érdekképviselet ilyen anyagot társadalmi munkában el tudott volna készíteni" - hangoztatta az elnök.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!